Isaberg 500
- Sveriges sydligaste bergslopp

Huvudsponsor:

Isaberg500 är en del av:

Loppet du vill springa om och om igen!

Isaberg 500 är loppet vi själva älskar att springa. En perfekt mix av stigar, backar, svett och tårar som för tankarna till spektakulära lopp såväl i våra svenska fjäll som i Europas alper. Även Isaberg 500 bjuder på serpentiner, långa härliga utförslöpor och en utsikt väl värd mödan. Däremellan njuter du av slingrande stiglöpning i förtrollande skogar. Isaberg 500 är perfekt för dig som tränar för fjällmaraton och liknande lopp. 

Banan
Isaberg 500 startar med cirka 150 höjdmeter (se till att vara uppvärmd innan start) för att efter en knapp kilometer vara på toppen av Isaberg. Väl där är det bara att vända neråt igen och sen springa runt berget för att strax återigen stå på toppen, först för andra gången och snart därefter för tredje gången. Sista loopen är ren njutning för trailälskare och går på banan för MTB-SM 2014. 

Fakta
När: 23 april 2022
Banlängd Isaberg 500: ca 10,5 km 
Antal höjdmeter: minst 500
Vätskestationer: 3 st
Starttid: 12.00 (seedade löpare först)
Anmälningsavgift: 400:-
Sista anmälan: 18/4
Efteranmälan på plats: Ja (+100:-)

STARTKLAR AVBESTÄLLNINGS- OCH OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

Om du blir sjuk, skadad eller gravid och inte kan delta i loppet kan du som tecknar försäkringen Startklar (155 kr/år) eller Startklar Plus (275 kr/år) få anmälningsavgiften tillbaka. I båda försäkringarna ingår även en olycksfallsförsäkring under resan till/från och under själva loppet. I Startklar Plus gäller också olycksfallsförsäkringen varje gång du tränar under hela året. Försäkringarna är giltiga för alla dina motions- och tävlingsarrangemang i Sverige under försäkringsperioden som är 1 år från och med betaldagen.
Köp din försäkring här.

isaberg 500 2023 - resultat

isaberg 500 2022 - resultat

Så här läser du resultatlistan med mellantider:
Tiden under "Tid" är totaltid.
I rad två är tiden inom parantes total tid vid registrering av mellantid, tid utan parantes är tiden mellan mellantiderna. 
Mellantider
1. Målportalen efter första vändan på toppen 
2. Bron vid passering andra gången på toppen. 
3. Under bron sista gången på toppen
4. Sista tidsregistreringen är vid MÅL!

Isaberg Kids trail

Isaberg kids trail innehåller det häftigaste av Isaberg 500 - More mercy, Isabergstoppen och den spektakulära nedförslöpan ner mot målområdet. Rakt upp till toppen och sen ner igen, med lite platt löpning som inledning. Ganska häftigt med andra ord!

När: 23 april
Banlängd: ca 2 km
Antal höjdmeter: cirka 120 
Vätskestationer: 1 st
Start 10.30 (flickor), 11.00 (pojkar) 
Anmälningsavgift: GRATIS!
Sista anmälan: Fram till 30 min innan start

isaberg 500 2022 - banan

isaberg Kids trail 2023 - resultat